DIY | Πώς να Φτιάξεις την Σπασμένη Πούδρα σου!



Στις περισσότερες από εμάς έχει συμβεί και σε εμένα προχτές! Έτσι σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το μικρό τρικ!
Μόλις αγόρασες λοιπόν την καινούρια σου πούδρα και σου έσπασε! Ως αποτέλεσμα είναι αδύνατον να την χρησιμοποιήσεις, και έτσι αναγκάζεσαι να αγοράσεις μια άλλη! Σωστά;
Λάθος! Γιατί υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις και είναι πολύ εύκολος!
Τι θα χρειαστείς
1. Καθαρό οινόπνευμα
2.Ένα κομμάτι διαφανές ζελατίνα
Η Διαδικασία
Ρίξε όλη την πούδρα σε ένα καθαρό πιατελάκι.
Με καθαρά χέρια, σπάσ’ την με τα δάχτυλά σου μέχρι να γίνει όλη σκόνη.
Αφού έχεις καθαρίσει την θήκη της πούδρας, τοποθέτησε προσεκτικά όλη τη σκόνη πάλι μέσα και άπλωσέ την με τα δάχτυλά σου ακολουθώντας το σχήμα της.
Αφού της δώσεις μια όσο το δυνατόν πιο λεία επιφάνεια, πάρε το καθαρό οινόπνευμα και ρίξε λίγο πάνω στην πούδρα. Δεν χρειάζεται πολύ…. Φρόντισε ωστόσο να πάει παντού!
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις καθαρό οινόπνευμα γιατί δεν περιέχει νερό ή άλλες ουσίες, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται πολύ γρήγορα χωρίς να αφήνει καθόλου υγρασία.
Στη συνέχεια πάρε ένα κομμάτι διαφανές ζελατίνα (από αυτή που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα) και κάλυψε την επιφάνεια της πούδρας. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε την ζελατίνα είναι ότι μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε αμέσως πίεση στην πούδρα, χωρίς αυτή να κολλήσει στα δάχτυλά μας.
Πίεσε όλη την επιφάνεια της πούδρας καλά και στην συνέχεια αφαίρεσε την ζελατίνα. Άφησε τη θήκη της πούδρας ανοιχτή σε ένα σημείο μέχρι να εξατμιστεί τελείως το οινόπνευμα και να στεγνώσει.
That’s It! Η αγαπημένη σου πούδρα είναι και πάλι έτοιμη για χρήση! ;)

http://www.ladieswall.com/beauty/item/9603-diy-pos-na-ftiakseis-tin-spasmeni-poudra-sou

Post a Comment

0 Comments